SUBLIMATIEPAPIER

 

Er bestaan drie soorten sublimatiepapier:

1. Regulier sublimatiepapier

2. High-release papier

3. Plakkerig of thermisch papier

Reguliere sublimatiepapieren

Enkele veel voorkomende merknamen van deze papieren zijn Textprint-R, Accuplot en Truepix, allemaal 20-pond papieren. Daarnaast bestaat er een zwaarder papier van 31 pond. De 20 en 31 pond geven de dikte van het papier aan. Bij het dunnere papier moet je ervoor zorgen dat je altijd blowout-papier over je sublimatiepapier gebruikt. Omdat het papier dunner is, kunnen tijdens het sublimatieproces, wanneer de sublimatiekleurstoffen uitgassen, sommige kleurstoffen door de achterkant van het papier reizen en hebt u het blowout-papier nodig om te voorkomen dat de kleurstoffen op de hitteplaat van uw hittepers komen. Als dat gebeurt, kan het worden overgedragen naar volgende producten.

Met het zwaardere 31-pond papier zullen de kleurstoffen dat niet doen, behalve producten met een zeer lange perstijd zoals keramische mokken en keramische tegels. Deze reguliere sublimatiepapieren hebben een helderwitte en een doffe witte kant. De helderwitte zijde is de gecoate zijde en is de zijde waarop geprint moet worden. Houd er rekening mee dat u bij de meeste van de huidige desktopsublimatieprinters het papier met de bedrukte zijde naar beneden moet plaatsen, aangezien het papier omslaat wanneer het door de printer wordt gevoerd. De voorkant van het sublimatiepapier is helderwit.

Normaal sublimatiepapier blinkt echt uit met harde substraten, omdat je hiermee afbeeldingen met een zeer hoge resolutie kunt sublimeren.

 

High Release papier

Dit papier is ontworpen om een ​​zeer hoog percentage kleurstofafgifte van het papier in uw substraat te bereiken. Dit papier is geschikt voor harde substraten, maar werkt heel goed voor textiel, en stelt u in staat een zeer levendige beeldkwaliteit te bereiken op textielsubstraten zoals kleding en met stof bedekte blanco sublimatieproducten zoals muismatten.

Dit papier werkt niet met de Ricoh printers omdat het niet snel genoeg droogt om de snelheid van de Ricoh printers bij te houden.

 

Thermisch papier

 Dit papier is speciaal ontwikkeld voor stoffen. Stoffen materialen hebben een hoge neiging tot ghosting. Ghosting treedt op wanneer u een product sublimeert en het sublimatiepapier verschuift wanneer de hittepers wordt geopend. Dit veroorzaakt een tweede afbeelding iets uit het midden van de eerste afbeelding omdat de sublimatie nog steeds gasloos kleurt omdat alles nog heet is. Wanneer kleverig papier wordt gesloten in de hittepers op uw stofsubstraat, hecht het aan de stof zodat het niet kan verschuiven wanneer de pers het opent. Zo kun je onder gecontroleerde omstandigheden de transfer eraf halen voor een perfect beeld zonder ghosting en zonder overhemden of andere stoffen te verpesten.

Het kleverige papier werkt echt geweldig voor stoffen, maar het kan alleen in rolvorm worden gebruikt. Omdat het zelfs in koude toestand enigszins plakkerig aanvoelt, zal het niet in bladvorm worden ingevoerd in de desktopsublimatiesystemen.