Testbestand voor het gebruik van steunkleuren - spotcolors - in je RIP en in je bestanden

Test het gebruik van je steunkleuren door het downloaden van het SPOT-testbestand op deze pagina.

Dit bestand heeft naast de 4 proceskleuren tevens 2 SPOTkleuren die als aparte laag zijn toegevoegd aan de PDF. Indien je RIP op een correcte manier de spotcolor bibliotheken heeft geladen vindt er een vertaling plaats van het spotkanaal - bijvoorbeeld PANTONE Dark Blue C in dit bestand - naar de waarden die zijn toegekend aan deze kleur in de spotcolor bibliotheek in je RIP. Hiermee behaal je de beste matching.

 

Let op: Indien je werkt met CadLink Digital Factory dient je software naar de laatste build/versie te zijn geüpdate om Pantone bibliotheken te kunnen gebruiken. Echter, deze zijn niet standaard in CadLink aanwezig. Kleurprofiel.com/Improve Colormanagement voegt ze daarom voor je toe als je een goede spotcolor matching wilt bereiken.

Heb je vragen hierover of het gebruik van steunkleuren in je software? Klik dan op deze link om contact op te nemen: ik heb een vraag


Wil je het SPOT-bestand downloaden? Gebruik dan de bovenstaande - grijze -  downloadbutton.

Let op:

Sla niet de afbeelding aan de linkerkant van deze tekst op! Omdat afbeeldingen op een website geen steunkleuren kunnen bevatten zul je daar geen resultaat bij zien!

De hier geplaatste afbeelding is alleen als voorbeeld voor wat je download.